Τεχνικές, που θα κάνουν τις συναλλαγές πιο αποτελεσματικές

Κάθε μέλος της οικονομικής αγοράς ενδιαφέρεται για το κέρδος και δεν θέλει να υφίσταται απώλειες. Ως επενδυτής θέλετε πάντα να κερδίζετε περισσότερα, αλλά να χάνετε λιγότερα. Για να μειώσετε στο ελάχιστο τον κίνδυνο και να αυξήσετε την κερδοφορία μιας στρατηγικής συναλλαγών, πρέπει να προβλέψετε την κίνηση της τιμής του επενδυτικού αγαθού και να αγοράσετε έγκαιρα επιλογές με βέλτιστη περίοδο λήξης.

Φυσικά, είναι αρκετά δύσκολο να προβλέψετε σε ποια κατεύθυνση θα κινηθούν οι τιμές, ειδικά να στηρίζεστε μόνο στην τύχη σας, αντί στην ειδική ανάλυση και τον επαγγελματισμό. Μόνο αφότου αναπτύξετε μια στρατηγική και κάνετε τη σωστή βελτίωση του συστήματος, που θα μπορούσε να σας αποφέρει κέρδη πάνω από 60%, μπορείτε να ελπίζετε σε σταδιακή αύξηση της κατάθεσής σας.

Η κερδοφορία των συναλλαγών θα οδηγήσει στην αποτελεσματική μέθοδο της διαχείρισης του κεφαλαίου. Ο επενδυτής, που δουλεύει με τις δυαδικές επιλογές, θα πρέπει πάντα να ξέρει τι να κάνει αν η πρόβλεψή του αποδειχθεί λάθος. Πρέπει να διαθέτει μερικές επιλογές, που θα μειώσουν τις απώλειες και ίσως αποφέρουν και κέρδος.

Το μειονέκτημα των binary options είναι ίσως τα λίγα εργαλεία, που προωθούν την αποτελεσματική αποφυγή των απωλειών, κατά τη διάρκεια των συναλλαγών. Για παράδειγμα, ένας επενδυτής Forex μπορεί να βλέπει την πτώση και να κλείσει τη θέση, σταθεροποιώντας το κέρδος, χρησιμοποιώντας stop levels για ελαχιστοποίηση των απωλειών. Ο επενδυτής δυαδικών επιλογών δεν έχει όμως αυτή την επιλογή. Ξέρει εκ των προτέρων το ποσό του πιθανού εισοδήματος ή της απώλειας, όμως δεν μπορεί να επηρεάσει την κατάσταση αν το συμβόλαιο έχει ήδη αγοραστεί. Παρά τους σχετικούς περιορισμούς, υπάρχουν μερικές μέθοδοι, που επιτρέπουν την μικρότερη απώλεια και την απόκτηση κέρδους συχνότερα.

Αντίστροφη επένδυση

Ας μιλήσουμε για μια από τις τρεις αποτελεσματικές συμβουλές, που χρησιμοποιούνται από τους επενδυτές οποιασδήποτε αγοράς, ανεξάρτητα με ποια χρηματομεσιτική πλατφόρμα δουλεύετε. Η ιδέα της ελαχιστοποίησης των κινδύνων σημαίνει το άνοιγμα μιας θέσης στην αντίθετη κατεύθυνση της υπάρχουσας θέσεις, που είναι στο κόκκινο. Για παράδειγμα, ο επενδυτής αγοράζει ένα Put συμβόλαιο $10. Βλέπει, ότι η πρόβλεψη είναι λάθος και η τιμή του επενδυτικού αγαθού κινείται αντίθετα από την προβλεπόμενη τάση. Για να μειώσει την απώλεια, ο επενδυτής αγοράζει ένα Call συμβόλαιο. Ένα από τα δύο deal σίγουρα θα είναι κερδοφόρο. Έτσι, ο επενδυτής μπορεί να αποζημιώσει έως και το 75% της απώλειας.

Πολλοί επενδυτές χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο ελαχιστοποίησης της απώλειας, ως κύριο μάλιστα μέρος της στρατηγικής τους. Η μέθοδος δουλεύει πολύ απλά. Για παράδειγμα, αγοράζετε μία Call επιλογή. Μερικά λεπτά πριν το χρόνο λήξης, ο επενδυτής πρέπει να κοιτάξει την παρούσα κατάσταση. Αν η αγορά προχωρά προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν πρέπει να γίνει τίποτα. Αν ο επενδυτής βλέπει, ότι η επιλογή θα προκαλέσει 100% απώλεια, θα πρέπει να αγοράσει ένα Put συμβόλαιο στην ίδια τιμή. Όταν μια τέτοια επιλογή θα κλείσει, αποφέροντας κέρδος, θα προκύψει η μερική αποζημίωση των απωλειών.

Αυτή η στρατηγική συναλλαγών δεν είναι πολύ αποτελεσματική, αλλά έχει μερικά εξέχοντα πλεονεκτήματα. Επιτρέπει το άνοιγμα μικρού αριθμού θέσεων κατά τη διάρκεια της μέρας και ο επενδυτής δεν χάνει πολύ χρόνο στην ανάλυση και τον έλεγχο των ανοιγμένων θέσεων. Επίσης, αυτή η στρατηγική αυτή είναι σταθερή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *